16. 5. 2025   |   svátek má Přemysl
 

Rýžové placky

Název Množství a jednotka
rýže 1 hrnek
olej 2 lžíce
cibule 1/2 ks
studená voda 2 hrnky
nastrouhaný sýr 3 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 30 min.
Jarča



Postup
V hrnci rozehřejeme olej a osmažíme nadrobno nakrájenou oloupanou cibuli. Přidáme rýži, osolíme, zalijeme vodou a dusíme do měkka. Nemícháme, rýže by se připálila. Pokud je třeba přilijeme trochu vody. Když je rýže měkká necháme ji vychladnout. Přendáme ji do mísy, přidáme nastrouhaný sýr, nastrouhanou šunku, vejce, koření a pokud je třeba zahustíme strouhankou. Ochutíme soli.
Ze směsi tvoříme placičky, obalíme je ve strouhance a na rozehřátém oleji placičky smažíme z obou stran dozlatova.
Podáváme se zeleninou nebo jogurtovým dipem /bílý jogurt, česnek, sůl/.


 


RECEPTY

Ohnivé mamutí kuřecí maso

Postup: Kuřecí (nebo krůtí) prsa nakrájíme na menší kostky. Zeleninu očistíme,... zobrazit recept

RECEPTY

Kapusta zapečená s čedarem

Postup: Kapustu očistíme, nakrájíme nadrobno a povaříme v mírně osolené vodě 5 minut.... zobrazit recept

RECEPTY

Koláčky bez kynutí

Postup: Z vlažného mléka, droždí a lžíce cukru připravíme kvásek, necháme vzejít. Než... zobrazit recept

RECEPTY

Zapečené tousty se sýrem

Postup: Eidam nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme utřený česnek, nadrobno... zobrazit recept

RECEPTY

Václavky ve sladkokyselém nálevu

Postup: Houby (václavky, lišky apod.) předvaříme v osolené vodě. Na 1 litr vody dáme 2... zobrazit recept

SPOLEČENSKÁ ETIKETA
RESTAURACE

Koishi

Základ nabídky tvoří originálně a moderně pojatá česká klasika a fusion...