4. 5. 2024   |   svátek má Květoslav
 

Pomazánka z lilku

Název Množství a jednotka
lilek 1 ks
cibule 1 ks
rajčata 2 ks
česnek 2 stroužky
citrónová šťáva 1 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 10 min.
Jarča



Postup
Lilek nakrájíme na centimetrová kolečka, rozložíme na talíř, osolíme z obou stran a necháme chvíli vypotit. Pak kolečka osušíme ubrouskem a na pánvi na oleji z obou stran opečeme dozlatova. Necháme vychladnout. Cibuli oloupeme, nakrájíme na jemno a zpěníme na oleji, přidáme pokrájená rajčata, oloupaný a prolisovaný česnek a podusíme asi 10 minut. K tomu přidáme slupky zbavený lilek, dochutíme chilli, pepřem, citronovou šťávou a soli. Vše promícháme a mažeme na opečené tousty.


 


RECEPTY

Cherry rajčátka ve slaném nálevu

Postup: Cherry nebo malá rajčátka omyjeme a nacpeme do čistých skleniček. Rajčátka... zobrazit recept

RECEPTY

Mrkvová polévka s krupicovými knedlíčky

Postup: Do vývaru z brokolice (nebo jiného zeleninového vývaru) nastrouháme na hrubém... zobrazit recept

RECEPTY

Jahodový pribiňák

Postup: Tvaroh ušleháme se šlehačkou a se třemi lžícemi jahodové marmelády (malinové,... zobrazit recept

RECEPTY

Šopský salát exclusive

Postup: Zeleninu nakrájíme nadrobno, balkánský sýr na kostičky (trošku odeberu a... zobrazit recept

RECEPTY

Dýňové rizoto s uzeným lososem

Postup: Na olivovém oleji zpěníme drobně nakrájenou cibulku, přidáme 2 utřené stroužky... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Med

Už staří Egypťané si cenili med pro své blahodárné účinky. V tzv. Smithově... zobrazit článek

PENZIONY

Hotel Bouzov

Hotel se nachází na náměstí malebného městečka Bouzov, přímo pod pohádkovým...