„Co budu dneska vařit?“
Znáte to? Už vás nic nenapadá, dochází inspirace, nebo nevíte, na co byste měli chuť? Připravila jsem pro vás jídelníčky pro inspiraci. Jídelníčky jsou všechny z běžně dostupných surovin, rozdělených podle sezóny. Nebudete muset jet v lednu pro čerstvý fík do jižních krajin, abyste mohli dodržet navržený jídelníček, ani přemýšlet nad tím, kde sehnat úplně neznámou surovinu, o které jste nikdy neslyšeli.
„Co budu dneska vařit?“
Znáte to? Už vás nic nenapadá, dochází inspirace, nebo nevíte, na co byste měli chuť? Připravila jsem pro vás jídelníčky pro inspiraci. Jídelníčky jsou všechny z běžně dostupných surovin, rozdělených podle sezóny. Nebudete muset jet v lednu pro čerstvý fík do jižních krajin, abyste mohli dodržet navržený jídelníček, ani přemýšlet nad tím, kde sehnat úplně neznámou surovinu, o které jste nikdy neslyšeli.
Nevím, kdo ty jídelníčky, kterými se to v různých médiích hemží, sestavuje, ale já podle nich neuvařím. Fakt se mi nechce v zimě shánět třeba ony fíky. Proto jsem sestavila jídelníčky pro normální lidi s běžnými možnostmi nakupování, bez zdravotních a dietních omezení. Jsou sestaveny tak, aby byly pokud možno vyvážené, v každém týdnu je zelenina, najdete v něm ryby, sýry, luštěniny, ale i pokrmy pro ty, kteří si rádi pochutnají na bůčku a pořádném kusu vepřového.
Zároveň je spousta receptů z kategorie „to je hned“, protože většinou chodíme do práce a strávit několik hodin u plotny si dovolíme jen občas :-). U každého receptu je možnost vygenerovat nákupní lístek, a můžete si jej vygenerovat i na více dní.
Nemusíte podle nich vařit. Ale třeba vám budou užitečnou inspirací :-)
Tvorbou těchto jídelníčků jsem strávila několik měsíců, aby byly co nejpestřejší a zároveň vyvážené, proto prosím, abyste nekopírovali ani jinak nešířili obsah těchto stránek. Děkuji za pochopení a za fér jednání. Podmínky používání ZDE.
Postup: Fazolové lusky /čerstvé očistíme/ povaříme asi 3 minuty v osolené vodě.... zobrazit recept
Postup: Vykuchané, umyté, osušené pstruhy nasolíme a necháme odležet. Pokapeme... zobrazit recept
Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek
Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek
Postup: Na přípravu sekané se obvykle doporučuje míchané vepřové s hovězím masem,... zobrazit recept
Kávová kapsle obsahuje přesnou dávku sypké kvalitní pražené kávy. V jedné kapsli najdeme různé množství prvotřídní namleté směsi. Tu tvoří nejčastěji stoprocentní arabika anebo určitý poměr druhů směs arabiky a robusty. Výrobci... zobrazit článek
Stylová restaurace Hotelu SingerO hosty pečuje tým zkušených profesionálů,...