19. 5. 2024   |   svátek má Ivo
 

Skořicové hvězdičky

Název Množství a jednotka
bílek 2 ks
moučkový cukr 150 g
mandle 150 g
citron 1/2 ks
polohrubá mouka 2 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

cukroví
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 10 min.
Mamut :-)



Postup
Bílky s moučkovým cukrem a šťávou z 1/2 citrónu utřeme v míse vařečkou do hladké husté pěny - nešleháme šlehačem. Tři lžíce hmoty odebereme do misky zvlášť, budeme ji potřebovat na polevu. Do zbylé hmoty zamícháme mleté neloupané mandle, lžičku skořice a přidáme dvě lžíce polohrubé mouky. Těsto přendáme na vál, podsypeme hladkou moukou a vyválíme na asi 3 mm plát. Pokud je těsto moc lepivé a řídké, přidáme mouku tak, aby šlo rozválet. Vykrajujeme tvary, klademe na plech vyložený pečícím papírem a potřeme polevou, kterou jsme si odložili (nejlépe to jde lžičkou). Upečeme v troubě na 150° asi 10 - 15 minut, poleva by měla zůstat bílá nebo jen lehce narůžovělá.


 


RECEPTY

Falešný tatarák 2

Postup: Uvařené brambory nastrouháme do mísy. Přidáme mletou sladkou a pálivou papriku,... zobrazit recept

RECEPTY

Vepřová "zahradnická roláda"

Postup: Přibližně půlkilový kousek kýty upravíme na plát, který přes folii rozkepeme... zobrazit recept

RECEPTY

Fazolový salát

Postup: Plechovku červených fazolí scedíme a smícháme s kukuřicí, nahrubo nastrouhaným... zobrazit recept

RECEPTY

Gulášová polévka s bílými fazolemi

Postup: Fazole den předem namočíme. Druhý den nakrájíme maso, orestujeme jej na cibuli,... zobrazit recept

RECEPTY

Szegedínský guláš s uzeným masem

Postup: Vepřovou plec a uzenou krkovičku nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme a... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Rozmarýn

Rozmarýn (rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ... zobrazit článek

PENZIONY

U Strakatého koně

Penzion je díky své poloze na samotě u lesa ideálním místem jak pro rodinnou...