Kefty - bulharský pokrm, připravovaný z mletého masa, okořeněný typickým bulharským kořením. V některých verzích jsou biftečky okořeněny pouze pepřem, solí a petrželkou.
Postup
Mleté maso v poměru 50% hovězí a 50% vepřové smícháme se lžičkou soli, 2 lžičkami bulharského koření čubrica, lžičkou saturejky, přidáme cibuli nakrájenou nadrobno, půl lžičky mletého římského kmínu, půl lžičky drceného pepře, lžíci olivového oleje a rukou dobře prohněteme. Rukama potřenými olejem tvoříme placičky (nebo šištičky), které upečeme na grilu nebo na oleji na pánvi. Podle potřeby při grilování potřeme olejem. Podáváme s brambory, cibulí a hořčicí nebo balkánským ajvarem.
Ubytování Zlín vám poskytne k výletům potřebné náležitosti, které se
týkají možností, o kterých se vám doposud nesnilo. Penzion U Johana se vám bude
jistě líbit, jelikož nabízí potřebný relax k tomu, abyste si krásně...
zobrazit článek