Očistíme a nakrájíme si nejdříve všechnu zeleninu: cibuli najemno, papriku a cuketu na malé kostičky, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme nadrobno, čerstvý fenykl očistíme a nakrájíme na tenké proužky. Kuřecí prsa nebo krůtí řízky nakrájíme na drobné kostičky a orestujeme dozlatova na cibulce. Přidáme nejdřív papriku, až mírně změkne, přidáme ostatní zeleninu - cuketu, rajčata a fenykl. Osolíme, opepříme, podlijeme půl šálkem vody a podusíme doměkka. Necháme vydusit vodu, přidáme prolisovaný česnek, okořeníme chilli podle chuti, ostrým kečupem, sojovou omáčkou a špetkou zázvoru. Podáváme s rýží nebo jako pikantní směs na topinky, které ještě posypeme strouhaným sýrem.
Guma guar, karubin, karagenan, lecitin... co si pod tím máme představit? Tak si těm "éčkům" z testovaných nanuků podíváme na zoubek. Jaká jsou éčka v testovaných nanucích:
Téměř u všech "éček" v testovaných výrobcích se
jedná...
zobrazit článek