17. 5. 2024   |   svátek má Aneta
 

Zapomenuté heslo › Švestkové knedlíky

Název Množství a jednotka
švestky 500 g
vařené brambory 500 g
hrubá mouka 150 g
hrubá krupice 100 g
vejce 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Uvařené brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme mouku, krupici, vajíčko a osolíme. Dobře promícháme, pokud je těsto moc husté, přidáme podle potřeby trošku mléka, pokud je řídké, přidáme mouku. Vypracujeme středně tuhé těsto, ze kterého tvoříme navlhčenýma rukama malé placičky, do každé zabalíme celou švestku a utvoříme knedlíček. Vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme podle velikosti cca 10-12 minut. Podáváme polité rozpuštěným máslem a posypané cukrem a opraženou strouhankou.

Tip:
Brambory je nejlépe uvařit den předem, těsto se tolik nelepí.

Tip II:
Místo smažené strouhanky posypeme knedlíčky nastrouhaným tvarohem.


 


RECEPTY

Mléčná polévka

Postup: Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zalijeme vodou jen tak, aby byly... zobrazit recept

RECEPTY

Kozí brada

Postup: Hlávkové zelí nebo kapustu zbavíme vrchních listů, odkrojíme košťály a... zobrazit recept

RECEPTY

Bramboračka od babičky

Postup: Sušené houby namočíme do půl litru vody alespoň na dvě hodinky. Na másle... zobrazit recept

RECEPTY

Jablkovo-ořechový moučník

Postup: Utřeme žloutky s cukrem a postupně přidáme všechny přísady, nakonec lehce... zobrazit recept

RECEPTY

Slovenská cibulová polévka

Postup: Cibuli nakrájíme na proužky. Do hrnce dáme máslo a na něm cibuli dozlatova... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Pivovar Vraník na Valašsku

Penzion Vraník – ubytování Zlín je nově zrekonstruováno a nabízí v rámci ubytování 35 lůžek v 8 pokojích a 3 apartmánech. Pokoje jsou vybaveny stylovým dřevěným nábytkem, sociálním zařízením, LCD televizí, lednicí a WIFI.... zobrazit článek

RESTAURACE

Zlatá Kovadlina

Nabízíme Vám příjemné chvíle strávené u dobrého jídla, kvalitního vína a o...