Vyzkoušejte jídlo našich prababiček - smažené květy kosmatice. Je to zdravé, levné, rychlé a překvapivě dobré :-).
Postup
Květy černého bezu (necháme delší stonek, za který je budeme držet) namočíme na chvíli do studené vody, odplaví se hmyz a případné nečistoty. Necháme okapat a namočíme do řidšího palačinkového těstíčka, které jsme umíchali z vajec, mléka, mouky a špetky soli. Smažíme v rozpáleném oleji nejprve po jedné straně, pak odstřihneme nůžkama stopku, obrátíme a osmažíme z druhé strany. Odložíme na ubrousek, který odsaje přebytečný tuk. Podáváme naslano s bramborovou kaší, nebo možná ještě lépe nasladko posypané skořicovým cukrem. Obojí je skvělé.
Ubytování Zlín vám poskytne k výletům potřebné náležitosti, které se
týkají možností, o kterých se vám doposud nesnilo. Penzion U Johana se vám bude
jistě líbit, jelikož nabízí potřebný relax k tomu, abyste si krásně...
zobrazit článek