19. 5. 2024   |   svátek má Ivo
 

Jogurtová bublanina

Název Množství a jednotka
bílý jogurt 300 g
polohrubá mouka 3 1/2 kelímku
moučkový cukr 3 kelímky
vejce 2 ks
prášek do pečiva 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 40 min.
Mamut :-)



Postup
Tohle je jednoduchá "kelímková" buchta. Do misky vylijeme jogurt (dva 150g kelímky), přidáme 3 a 1/2 jogurtových kelímků polohrubé mouky, do které vmícháme prášek do pečiva, 3 kelímky cukru, 2 vejce a 50 ml rostlinného oleje. Ušleháme ručním šlehačem těsto, nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, těsto lehce posypeme hrubou moukou, poklademe ovocem a upečeme při teplotě 180° asi 40 minut dorůžova.



 


RECEPTY

Hovězí po staročesku

Postup: suroviny: hovězí harfa - kousek (není nutné dávat čtvr krávy :-))1 cibule -... zobrazit recept

RECEPTY

Kořeněné koláčky

Postup: V misce smícháme všechno suché - 100g mletých ořechů, 100g hladké mouky, 1... zobrazit recept

RECEPTY

Rozinkové hřebínky

Postup: Rozinky a ořechy umeleme nebo rozmixujeme. Cukr a 2 vejce ušleháme do pěny,... zobrazit recept

RECEPTY

Musaka

Postup: 2 středně velké lilky omyjeme, odkrojíme konce a neoloupané je nakrájíme na 1/2... zobrazit recept

RECEPTY

Švábka (žebrácká polévka)

Postup: Starší, nebo i suchý chleba rozlámeme nebo nakrájíme na kousky a dáme rozvařit... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Pivovar Vraník na Valašsku

Penzion Vraník – ubytování Zlín je nově zrekonstruováno a nabízí v rámci ubytování 35 lůžek v 8 pokojích a 3 apartmánech. Pokoje jsou vybaveny stylovým dřevěným nábytkem, sociálním zařízením, LCD televizí, lednicí a WIFI.... zobrazit článek

RESTAURACE

U Coufalů

Jsme známí hlavně stálou nabídkou tvarůžkových specialit. Naše restaurace je...