15. 5. 2024   |   svátek má Žofie
 

Výživová poradna › Kapr po cikánsku

Název Množství a jednotka
kapr 600 g
máslo 150 g
hladká mouka
cibule 2 ks
česnek
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Kuchyně: česká
Příprava: 45 min.
Vaření: 25 min.
Jarča



Postup
Kapra omyjeme, osušíme, naporcujeme, osolíme a necháme chvíli odležet. Po té ho obalíme v hladké mouce a na pánvi s rozpáleným máslem ho z každé strany opečeme. Po upečení ho vybereme a do másla dáme pokrájenou cibuli, česnek, papriku nakrájenou na proužky, rajský protlak a chvíli podusíme.
Na talíři kapra polejeme omáčkou a posypeme na kolečka nakrájenou cibulí.


 


RECEPTY

Domácí jahodový Mrož

Postup: Jahody očistíme, rozmixujeme, přidáme 2 vrchovaté lžíce cukru, tvaroh, půl... zobrazit recept

RECEPTY

Boloňská omáčka s červenou čočkou

Postup: Na olivovém oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme nahrubo... zobrazit recept

RECEPTY

Hlívový guláš s krůtím masem

Postup: Krůtí maso nakrájené na nudličky orestujeme na oleji, přidáme nahrubo... zobrazit recept

RECEPTY

Mořská štika na rozmarýnu

Postup: Mořskou štiku očistíme a opatrně zbavíme páteře – ostrým nožem lehce... zobrazit recept

RECEPTY

Tvarožník 2.

Postup: Máslo roztopíme, smícháme cukr, žloutky, tvaroh, máslo a krupičku s práškem do... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Pivovar Vraník na Valašsku

Penzion Vraník – ubytování Zlín je nově zrekonstruováno a nabízí v rámci ubytování 35 lůžek v 8 pokojích a 3 apartmánech. Pokoje jsou vybaveny stylovým dřevěným nábytkem, sociálním zařízením, LCD televizí, lednicí a WIFI.... zobrazit článek

RESTAURACE

Penzion Hrad

Penzion Hrad - středověká restaurace a ubytováníPro všechny pocestné i hosty...