19. 2. 2019   |   svátek má Patrik
 

Sýrová omeleta

Název Množství a jednotka
zbytky sýrů - eidam, niva, gouda, uzený eidam cca 100 g
vejce 3 ks/os
sůl
olej na smažení

večeře
Porce: 1
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 10 min.
Mamut :-)



Postup
Sýry - můžeme použít různé zbytky sýrů, které máme, nebo dáme 2 plátky eidamu, půlku hermelínu, jakékoliv tvrdé nebo zrající sýry, nivu, goudu, uzený eidam atp. - nakrájíme na plátky. Vajíčka rozšleháme v hrníčku, mírně osolíme a vlijeme na rozehřátý olej. Zmírníme plamen, a jakmile začne omeleta tuhnout, poklademe ji plátky připraveného sýra. Na mírném ohni necháme dojít, tak, aby vajíčka byly tuhá a sýr se roztopil :). Podáváme s pečivem a čerstvou zeleninou.

Tip:
Můžeme přidat i plátky anglické slaniny nebo šunky, v tom případě je opečeme ještě předtím, než vlijeme vajíčka.


 


RECEPTY

Karamelový krém

Postup: Plechovku slazeného kondenzovaného mléka (Salko) dáme do vyššího hrnce,... zobrazit recept

RECEPTY

Marináda na krkovičku

Postup: Do mísy dáme olej - podle potřeby a množství nakládaného masa, na 1kg masa cca... zobrazit recept

RECEPTY

Kapustová krémová polévka

Postup: Cibuli a špek nakrájíme nadrobno a na másle orestujeme. Přidáme nakrájenou... zobrazit recept

RECEPTY

Gnocchi se špenátem a sušenými rajčaty

Postup: Uvaříme noky. Listový špenát podusíme na másle. Do vymaštěného pekáčku dáme... zobrazit recept

RECEPTY

Pomazánka z vepřové konzervy

Postup: Do mixéru dáme vepřové maso ve vlastní šťávě a čalamádu bez nálevu. Rozmixujeme... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Kokosový olej

Kokosový olej Vás překvapí svou širokou škálou působnosti. Je to rostlinný olej získávaný z dužniny plodu kokosovníku, neboli kokosového ořechu. Má příjemnou vůni i chuť, při pokojové teplotě je tekutý a v lednici... zobrazit článek

ESHOPY

Tvorba eshopů, webů, SEO optimalizace

Internetové stránkyTvorba profesionálních eshopů na míru. Pronájem eshopů....