Z vlažného mléka, droždí a lžíce cukru připravíme kvásek, necháme vzejít. Než se nám nafoukne kvásek, připravíme si do koláčků náplň - podle toho jakou máme rádi. Povidla rozmícháme s troškou rumu, tvaroh smícháme s cukrem a 1 vajíčkem. Na vál vsypeme mouku, uděláme do ní důlek, přidáme 2 celá vejce, změklé máslo, špetku soli, 2 lžíce cukru, rum a vzešlý kvásek. Vypracujeme těsto, ihned vyválíme a skleničkou namočenou v mouce vykrajujeme koláčky. Nahoru dáme lžičkou náplň, potřeme vajíčkem a na plechu s pečícím papírem pečeme v předehřáté troubě při teplotě 180° asi 15 minut.
Kávová
kapsle obsahuje přesnou dávku sypké kvalitní pražené kávy.
V jedné kapsli najdeme různé množství prvotřídní namleté
směsi. Tu tvoří nejčastěji stoprocentní arabika anebo určitý
poměr druhů směs arabiky a robusty.
Výrobci...
zobrazit článek