14. 5. 2024   |   svátek má Bonifác
 

Drůbková polévka

Název Množství a jednotka
kuřecí drůbka 500 gramů
celer 1/2 kusu
mrkev 1 kus
kořen petržele 2 kusy
cibule 1/2 kusu
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 01 h.
Jarča



Postup
Drůbka důkladně omyjeme, dáme do hrnce, zalijeme 1 litrem studené vody a dáme vařit. Přidáme kořenovou zeleninu /celer , mrkev, petržel, cibuli neoloupanou/, špetku muškátového květu, nové koření,a sůl. Polévku vaříme 1 hodinu, až jsou drůbky měkké. Poté polévku přecedíme, opět přivedeme k varu a zavaříme do ní podle naši chuti třeba polévkové nudle, kapání apod.


 


RECEPTY

Vaječná tlačenka

Postup: Natvrdo uvařená vejce nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Přidáme sterilovaný... zobrazit recept

RECEPTY

Boloňská omáčka s červenou čočkou

Postup: Na olivovém oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme nahrubo... zobrazit recept

RECEPTY

Datlové kuličky

Postup: Datle zbavíme pecek, mandle spaříme a oloupeme. Ořechy a loupané mandle dáme do... zobrazit recept

RECEPTY

Špagety aglio e olio s krevetami

Postup: Špagety uvaříme v osolené vodě. Mražené malé krevetky spaříme v cedníku vroucí... zobrazit recept

RECEPTY

Havířská fazolačka

Postup: Fazole den předem namočíme do studené vody. Druhý den uvaříme doměkka ve stejné... zobrazit recept

SPOLEČENSKÁ ETIKETA
ESHOPY

SvětCukrářů.cz

Internetový prodej cukrářských potřeb a surovin, vybavení na pečení, nádobí,...