10. 5. 2024   |   svátek má Blažena
 

Výživová poradna › Uskladnění...

Tisk
Autor: Mamut :-)
07. 10. 2013 16:16

Žloutky: zbylé žloutky dáme do porcelánového hrníčku a zalijeme lžičkou oleje.

Chléb: nejlépe je uložený do chlebovky, přikrytý utěrkou. K chlebu můžeme přidat rozkrojené jablko, vydrží déle vláčný.

Tvaroh: tvrdý tvaroh se uchová déle čerstvý, když se celý ponoří do studené vody a dá do lednice. Vodu je nutno po dvou dnech vyměňovat.

Sušenky: sušenky nebo suché vánoční cukroví se má správně uchovávat v plechových dózách a v chladu.

Nepečené rolády, plněné cukroví, dorty apod: jasně že v ledničce, ale mělo by se zabalit do alobalu nebo dát do plastové misky vyložené alobalem, aby nepochytilo pachy ostatních potravin v lednici.

Tvrdé sýry: zabalíme do plátěného ubrousku nebo voskového papíru a okraje potřeme olejem.

Maso: pokud nemáme k dispozici lednici nebo mrazák a potřebujeme maso uchovat více dní, zabalíme je do utěrky namočené v octové vodě, nebo je naložíme do oleje. Maso potřené octem před přípravou opláchneme, ocet nejde v mase nijak cítit.

Salám vcelku: na řez přiložíme plátek špeku, salám tak neoschne.



RECEPTY

Tvarohová bábovka

Postup: Změklé máslo (nebo heru) utřeme s cukrem a žloutky, přidáme tvaroh, vanilkový... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Éčka v nanucích - jsou bezpečná?

Guma guar, karubin, karagenan, lecitin... co si pod tím máme představit? Tak si těm "éčkům" z testovaných nanuků podíváme na zoubek. Jaká jsou éčka v testovaných nanucích: Téměř u všech "éček" v testovaných výrobcích se jedná... zobrazit článek

PENZIONY

Hotel Grůň Mosty u Jablunkova

Hotel Grůň Mosty u Jablunkova se nachází v Moravskoslezských Beskydech na úpatí...