4. 7. 2020   |   svátek má Prokop
 

Salát z červené řepy s jablky

Název Množství a jednotka
červená řepa 200 g
jablka 2 ks
moučkový cukr 1 lžička
citron 1 ks
extra panenský olivový olej 1 lžička
Zobrazit všechny ingredience

příloha
Porce: 2
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření:
Mamut :-)



Postup
Syrovou červenou řepu oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Smícháme s oloupanými nastrouhanými jablky v poměru 1:1, osladíme, přidáme citronovou šťávu z jednoho citrónu, lžičku olivového oleje a trochu opepříme. Promícháme a necháme vychladit.

Tip:
Do salátu můžeme nastrouhat i kousek syrového celeru, můžeme přidat rozinky, nasekané oříšky, nebo salát zjemnit lžící jogurtu, případně majonézy.


 


RECEPTY

Pečenáče podle Jarči

Postup: Rybky (plotice, cejnky i jiné) vykucháme, očistíme,umyjeme, osušíme. osolíme,... zobrazit recept

RECEPTY

Gnocchi s lososem a špenátem

Postup: Noky uvaříme v osolené vodě a scedíme. Listový špenát opereme, natrháme a na... zobrazit recept

RECEPTY

Špenát

Postup: Na 1 lžíci másla zpěníme cibulku, přidáme mražený (nebo čerstvý nakrájený... zobrazit recept

RECEPTY

Lososová pěna

Postup: Třetinu skleničky solené tresky rozmixujeme s majonézou. Není třeba nijak... zobrazit recept

RECEPTY

Pečené plněné papriky

Postup: Mleté maso - nejlépe hovězí s vepřovým půl napůl, ale může být i jen hovězí... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Doporučení pro ty, kteří chtějí trvale zhubnout a chystají se k výživovému poradci

Alespoň týden si pište přesně, co jíte, pijete, v kolik hodin přesně, co... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurant Slunečnice

Restaurace Club Slunečnice je vyhlášena svým příjemným, stylovým prostředím a...