4. 7. 2020   |   svátek má Prokop
 

Fazolkový salát

Název Množství a jednotka
zelené fazolky 400 g
máslo 80 g
olej 2 lžíce
cukr mletý 1 lžička
balzamikový ocet 2-3 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 10 min.
Jarča



Postup
Od zelených fazolek odřízneme konce a překrájíme na menší kousky. Povaříme ve slané vodě asi 10 minut. Přecedíme a necháme okapat.
Oloupeme cibuli a nakrájíme nadrobno.
Na pánvičce rozehřejeme máslo a cibuli osmahneme. Poprášíme cukrem a necháme mírně zkaramelizovat. Přidáme balzamikový ocet, okapané fazolky a dochutíme pepřem a soli.


 


RECEPTY

Těstoviny s brokolicí a sýrem

Postup: Brokolici si uvaříme v osolené vodě asi 5 minut. Scedíme a propláchneme... zobrazit recept

RECEPTY

Ředkvičková polévka

Postup: Svazek ředkviček očistíme, necháme i pár pěkných listů. Ředkvičky nakrájíme na... zobrazit recept

RECEPTY

Frankfurtská polévka

Postup: Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na másle. Zasypeme paprikou, hladkou moukou... zobrazit recept

RECEPTY

Francouzské palačinky

Postup: V kastrůlku rozpustíme máslo. Všechny suroviny dáme do mísy a ušleháme ponorným... zobrazit recept

RECEPTY

Zapečené těstoviny s hlívou ústřičnou

Postup: Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě, přidáme 1 lžíci olivového oleje. ... zobrazit recept

MOUDRÉ RADY BABIČEK

Uskladnění...

Žloutky: zbylé žloutky dáme do porcelánového hrníčku a zalijeme lžičkou oleje. Chléb: nejlépe je uložený do chlebovky, přikrytý utěrkou. K chlebu můžeme přidat rozkrojené jablko, vydrží déle vláčný. Tvaroh: tvrdý tvaroh se... zobrazit článek

RESTAURACE

Pod Radničním kolem

V samém historickém centru jihomoravské metropole nabízíme posezenív tradičním...