25. 1. 2022   |   svátek má Miloš
 

Jahodovo - citronový cheesecake

Název Množství a jednotka
polohrubá mouka 150 g
ovesné vločky 120 g
cukr krupice 150 g
jedlá soda 1 lžička¨
prášek do pečiva 1/3 ks
Zobrazit všechny ingredience

moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 40 min.
Mamut :-)



Postup
Polohrubou mouku, vločky, 1/3 prášku do pečiva, zarovnanou lžičku jedlé sody a 150g cukru krupice nasypeme na vál a promícháme. Přidáme špetku soli , doprostřed uděláme důlek a do něj nakrájíme na plátky máslo, vymačkáme šťávu z půlky citrónu, zpracujeme těsto a vyválíme na tloušťku cca 1cm. Formu na koláč vyložíme pečícím papírem, co přebývá, odstřihneme a přendáme do ní vyválené těsto, rukou uhladíme a okraje ořízneme (zarovnáme). Troubu předehřejeme na 180° a těsto dáme na deset minut předpéct. Pak na těsto nalijeme trošku tvarohové náplně, poklademe cukrářskými piškoty, na piškoty nalijeme zbytek náplně a dopečeme dorůžova.

Náplň:
V misce ušleháme dva tvarohy, pomazánkové máslo, 4 žloutky, zakysanou smetanu, 250g moučkového cukru, vanilkový cukr - šleháme elektrickým šlehačem cca 2 minuty, přidáme citronovou šťávu ze dvou citrónů, kůru z půlky citrónu a promícháme. Do tvarohové směsi lehce vmícháme nadrobno nakrájené jahody.

Upečený moučník necháme vychladnout, potřeme neslazenou zakysanou smetanou a ozdobíme čerstvými jahodami.










Další fotografie
 


RECEPTY

Těstoviny s brokolicí a sýrem

Postup: Brokolici si uvaříme v osolené vodě asi 5 minut. Scedíme a propláchneme... zobrazit recept

RECEPTY

Štěpánky

Postup: Z bílků ušleháme tuhý sníh a po částech přidáváme cukr. Do vzniklé tuhé pěny... zobrazit recept

RECEPTY

Cuketové placky

Postup: Brambory a cuketu oloupeme a nastrouháme na jemném (mrkvovém) struhadle.... zobrazit recept

RECEPTY

Bílá zelňačka

Postup: Kysané zelí překrájíme na menší kousky a spolu s klobáskou, bobkovým listem,... zobrazit recept

RECEPTY

Bílá zelňačka

Postup: Kysané zelí překrájíme na menší kousky a spolu s klobáskou, bobkovým listem,... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Pepř

Pepř je jedním z nejoblíbenějších a nejrozšířenějších koření na světě. A to nejen pro jeho výrazné a štiplavé aroma, ale i díky svým povzbuzujícím účinkům na naše tělo, které si mnozí z nás ani neuvědomují. Pepř černý je... zobrazit článek

RESTAURACE

Výtopna

vítáme Vás v jedné z pěti restaurací v síti Výtopna. Jedná se o originální...