19. 10. 2021   |   svátek má Michaela
 

Tagliatelle s treskou v citronové omáčce

Název Množství a jednotka
filé z tresky 4 ks
tagliatelle 350 g
citron 1-2 ks
smetana ke šlehání 1 ks
mléko 500 ml
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: italská
Příprava: 10 min.
Vaření: 25 min.
Mamut :-)



Postup
Zmrazenou tresku necháme nejprve povolit. Tagliatelle uvaříme v osolené vodě - na tři litry vody dáme tři rovné lžičky soli. Než se nám uvaří těstoviny, připravíme si citronovou omáčku.

Citronová omáčka:
Připravíme si bešamel.- rozpustíme máslo, zasypeme hladkou moukou, mícháme a jakmile začne růžovět, zalijeme půl litrem mléka a šlehačkou. Osolíme rovnou lžičkou soli, přidáme dvě lžičky cukru, kousek masoxu, promícháme a za stálého míchání povaříme aspoň 3 minuty. Okořeníme citronovým pepřem (nebo bílým pepřem, pokud nemáme citronový) a po troškách za stálého míchání přidáme šťávu z jednoho až jednoho a půl citrónu - přidáváme šťávu, mícháme a postupně ochutnáváme, až je to "ono". Někdo bude chtít kyselejší, někdo míň kyselé, tak podle chuti. Já dávám šťávu z jeden a půl citrónu.

Povolenou tresku nakrájíme na kostky a na oleji orestujeme, osolíme ji a opepříme. Treska pustí hodně vody, tak ji necháme na pánvi tak dlouho, až se voda vyvaří a treska se začne opékat (trvá to asi pět minut).
Uvařené tagliatelle scedíme, dáme na talíř, navršíme na ně porci tresky a polijeme citronovou omáčkou.


Další fotografie
 


RECEPTY

Tvarožník 2.

Postup: Máslo roztopíme, smícháme cukr, žloutky, tvaroh, máslo a krupičku s práškem do... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí stehna na víně s tymiánem a rajčaty

Postup: Kuřecí stehna omyjeme, osolíme a jemně okořeníme tymiánem. Rajčata spaříme,... zobrazit recept

RECEPTY

Dýňové rizoto s uzeným lososem

Postup: Na olivovém oleji zpěníme drobně nakrájenou cibulku, přidáme 2 utřené stroužky... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí nanuk Míša

Postup: Tvaroh ušleháme se zakysanou smetanou, osladíme 2 lžícemi moučkového cukru a... zobrazit recept

RECEPTY

Columbovo chilli con carne - nejlepší

Postup: Cibuli nakrájíme na proužky a orestujeme na oleji. Jakmile mírně zrůžoví,... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

Lašská jizba

Vesnice Sedliště na Frýdecko-místecku zve k návštěvě stylové restaurace Lašská...