23. 9. 2019   |   svátek má Berta
 

Placičky jako příloha do polévek

Název Množství a jednotka
rohlík 2 ks
strouhaný sýr 100 g
vejce 1 ks
mléko 3 - 4 lžíce
hladká mouka
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 10 min.
Jarča



Postup
Rohlíky nakrájíme na kostičky, tvrdý sýr nastrouháme. Dáme do misky a přidáme vejce rozkvedlané v mléce. Osolíme a dáme trochu pepře. Můžeme zahustit trochou mouky. Promícháme a necháme odležet. Pak si na pánvi rozpálíme olej. Rukama tvarujeme placičky asi 3 centimetrové a smažíme je z obou stran. Na talíře nalijeme polévku a přidáme pár placiček.


Další fotografie
 


RECEPTY

Rybízový sirup

Postup: Rybíz odstopkujeme, omyjeme, nasypeme do uzaviratelné nádoby a trochu... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí medailonky s kaštany

Postup: Krůtí nebo kuřecí maso nakrájíme na medailonky, dáme do misky a promícháme se 2... zobrazit recept

RECEPTY

Vejmrda (jablečný křen)

Postup: Křen oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle nebo rozmixujeme najemno.... zobrazit recept

RECEPTY

Boršč

Postup: Očistíme zeleninu, zelí nakrouháme nebo nakrájíme na nudličky, řepu oloupeme a... zobrazit recept

RECEPTY

Brokolice zapečená se sýrem

Postup: Brambory oškrábeme a v celku dáme vařit. Osolíme, okmínujeme. Vaříme asi 10... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Levandule

Levandule lékařská – Lavandula angustifolia - půvabná rostlina známá pro svou nezaměnitelnou vůni a léčivé účinky, k nimž se využívá celá nadzemní část rostliny. Původní domovinou levandule je středomoří, má jistý nádech... zobrazit článek

RESTAURACE

Staré časy

Stylová restaurace, která nabízí valašské speciality, steaky na grilu, domácí...