4. 3. 2021   |   svátek má Stela
 

Koláč s ovocem

Název Množství a jednotka
máslo 50 g
cukr mletý 200 g
vejce 1 ks
hrubá mouka 300 g
prášek do pečiva 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

drobenka

Název Množství a jednotka
cukr mletý 50 gramů
máslo 80 gramů
hladká mouka 120 gramů
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 20 min.
Jarča



Postup
V míse utřeme změklé máslo, cukr, vejce. Přidáme mouku s práškem do pečiva a mléko. Důkladně promícháme. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem, poklademe opranými, osušenými a vypeckovanými švestkami a posypeme drobenkou.
Drobenku si připravíme z cukru, změklého másla a mouky. Vše dáme do mísy a promneme prsty.
Pečeme asi 25 minut.


 


RECEPTY

Jednohubky s houbami

Postup: Na pánvi, na másle orestujeme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme sterilované,... zobrazit recept

RECEPTY

Ořechové mušle

Postup: Máslo vyšleháme a pomalu po lžících přidáváme cukr. Ušleháme do pěny. Přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí vývar s domácími nudlemi

Postup: Omyté kuře vložíme do 3/4 l vlažné osolené vody, chvíli povaříme a potom... zobrazit recept

RECEPTY

Kuře na houbách

Postup: Hlívu ústřičnou nakrájíme na tenké proužky. V kastrůlku na lžíci oleje necháme... zobrazit recept

RECEPTY

Gnocchi s lososem a špenátem

Postup: Noky uvaříme v osolené vodě a scedíme. Listový špenát opereme, natrháme a na... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Sbíráme éčka...

Kdo to má pořád sledovat, jestli je v jídle nějaké to éčko, řekne si spousta z nás. Pokud nám ale na našem těle záleží, měli bychom si trochu toho času na prostudování, alespoň těch nejškodlivějších přídatných látek... zobrazit článek

RESTAURACE

Hospůdka Na Maraláku

Hospůdka v malebném prostředí Beskyd s vynikající domácí kuchyní a příjemnou...