3. 6. 2023   |   svátek má Tamara
 

Šuhajky (šuhajdy)

Název Množství a jednotka
Iva 250 g
moučkový cukr 200 g
hořké kakao 100 g
papírové košíčky

Ořechová náplň

Název Množství a jednotka
mleté ořechy 50 g
moučkový cukr 100 g
máslo 50 g
vanilkový cukr 1 ks
mléko 50 g
Zobrazit všechny ingredience
Kuchyně: staročeská
Příprava: 45 min.
Vaření:
Mamut :-)



Postup
Ivu rozpustíme ve vodní lázni, přidáme cukr a kakao a promícháme. Rozložíme si papírové košíčky a do každého košíčku dáme lžičku připravené čokolády. Dáme do chladu ztuhnout, mezitím si připravíme náplň. Do košíčků, kde nám ztuhla první vrstva čokolády, dáme lžičku ořechové náplně a zalijeme dvěma lžičkami čokolády. Nahoru zapíchneme ořech a dáme do chladna ztuhnout.
Z této dávky je cca 55 ks šuhajek.

Ořechová náplň:
Svaříme mléko s cukrem, vanilkovým cukrem a máslem, odstavíme, přidáme mleté oříšky a podle chuti rum - alespoň tři lžíce.


 


RECEPTY

Žampióny plněné krůtími játry

Postup: Krůtí játra (nebo kuřecí, je to jedno) nakrájíme na malinké kostičky a opečeme... zobrazit recept

RECEPTY

Karlovarský knedlík

Postup: Rohlíky (housky) nakrájíme na malé kostičky a necháme trošku oschnout. Nejlépe... zobrazit recept

RECEPTY

Jahodová/vanilková domácí zmrzlina

Postup: Vejce s krupicovým a vanilkovým cukrem šleháme ve vodní lázni tak dlouho, až... zobrazit recept

RECEPTY

Závin se zelím

Postup: Na pánev dáme trochu sádla, na něj na drobno nakrájenou cibuli, necháme zpěnit... zobrazit recept

RECEPTY

Líčka na víně

Postup: Líčka očistíme, odstraníme největší kusy blan a naporcujeme na menší části -... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

RESTAURACE

Staré časy

Stylová restaurace, která nabízí valašské speciality, steaky na grilu, domácí...