14. 10. 2019   |   svátek má Agáta
 

Brokolicové lívanečky

Název Množství a jednotka
brokolice 500 g
česnek 3 stroužky
vejce 2 ks
polohrubá mouka 5 lžic
sůl

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 40 min.
Mamut :-)



Postup
Brokolici uvaříme v osolené vodě doměkka. Vodu slijeme, brokolici dáme do misky a rozmačkáme vidličkou. Přidáme vajíčka, prolisovaný česnek, polohrubou mouku (dáváme po lžících, tolik, aby vzniklo hustější těstíčko) a umícháme těstíčko, ze kterého lžící tvarujeme na rozpáleném oleji malé placičky. Smažíme pomalu dozlatova a podáváme s bramborovou kaší.

Tip:
Pokud chcete zužitkovat vývar z brokolice, můžete si uvařit např. Mrkvovou polévku s krupicovými knedlíčky.


Další fotografie
 


RECEPTY

Křenová sýrová pomazánka

Postup: Sýr nastrouháme, přidáme několik lžiček nakládaného křenu (nebo nastrouháme... zobrazit recept

RECEPTY

Kedlubnová smetanová polévka s medvědím česnekem

Postup: Zeleninu oloupeme, umyjeme a nakrájíme na kostičky, mrkev na kolečka. Zalijeme... zobrazit recept

RECEPTY

Králík na burgundský způsob

Postup: Králíka naporcujeme, můžeme použít také králičí plec, stehna nebo hřbety. Mrkev... zobrazit recept

RECEPTY

Jahodový pribiňák

Postup: Tvaroh ušleháme se šlehačkou a se třemi lžícemi jahodové marmelády (malinové,... zobrazit recept

RECEPTY

Špagety s artyčoky

Postup: Špagety dáme vařit do osolené vody. Mezitím na olivovém oleji orestujeme... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Levandule

Levandule lékařská – Lavandula angustifolia - půvabná rostlina známá pro svou nezaměnitelnou vůni a léčivé účinky, k nimž se využívá celá nadzemní část rostliny. Původní domovinou levandule je středomoří, má jistý nádech... zobrazit článek

RESTAURACE

Slezský Dvůr

Restaurce Slezský Dvůr v Ostravě Radvanicích Vás zve k příjemnému posezení ve...