29. 10. 2020   |   svátek má Silvie
 

Bretaňská rybí polévka

Název Množství a jednotka
ryba - treska - file 350 gramů
pórek 100 gramů
cibule 1 ks
máslo 1 lžíce
rybí vývar 1 litr
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: francouzská
Příprava: 15 min.
Vaření: 20 min.
Jarča



Postup
Pórek nakrájíme na kolečka, cibuli nadrobno a společně je osmažíme na másle. Zalijeme rybím vývarem nebo vodou asi jedním litrem, přidáme na kostičky oloupané a nakrájené brambory, víno, bobkový list, kousky ryb a osolíme. Povaříme 20 minut a vmícháme mléko a smetanu. Dochutíme pepřem a soli.


 


RECEPTY

Piškotový zákusek s broskvemi

Postup: Žloutky šleháme s horkou vodou, přidáme cukr a po troškách mouku s práškem do... zobrazit recept

RECEPTY

Zadělávané smažené vemínko podle M. D. Rettigové

Postup: Vemínko očistíme, odkrájíme všechny tučné části, dáme do velkého hrnce s... zobrazit recept

RECEPTY

Steak z lososa na pepři

Postup: Porce lososa pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme čerstvým pepřem a... zobrazit recept

RECEPTY

Česnekačka

Postup: Uzené maso nebo pěknou anglickou nakrájíme na kostičky a na trošce sádla... zobrazit recept

RECEPTY

Vajíčková pomazánka pikantní

Postup: Vejce uvaříme natvrdo, vychladíme, oloupeme. Do misky dáme nastrouhaná vajíčka,... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Řepa červená

Červená řepa (latinsky beta vulgaris) je naprosto nenáročná dvouletá plodina, která netrpí škůdci ani nemocemi a nevyžaduje žádnou péči, roste téměř sama. Pokud si ji vysejeme na zahrádku, získáme oproti té kupované mnoho... zobrazit článek

RESTAURACE

Zámek Zábřeh

Restaurant najdete pod původními renesančními klenbami, s otevřeným cihlovým...