16. 1. 2021   |   svátek má Ctirad
 

Bavorské vdolečky

Název Množství a jednotka
polohrubá mouka 500 g
moučkový cukr 60 g
droždí 30 g
mléko 200 ml
vejce 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

moučník
Kuchyně: německá
Příprava: 01 h. 30 min.
Vaření: 10 min.
Mamut :-)



Postup
Z vlažného mléka, droždí a lžičky cukru necháme vzejít kvásek. Do prosáté mouky dáme vejce, zbylý cukr, nastrouhanou citronovou kůru, špetku soli, mléko, rozpuštěné zchladlé máslo a vykynutý kvásek. Směs promícháme, vypracujeme na vále těsto a necháme je vykynout. Z vykynutého těsta na pomoučeném vále rozválíme těsto na plát silný asi 1 1/2 cm a skleničkou, kterou namáčíme do mouky, vykrajujeme kolečka. Vdolečky opět necháme vykynout. Pak do vdolečků uděláme důlek a touto stranou je vkládáme do horkého oleje a přikryjeme pokličkou (hlídáme). Po otočení už vdolečky nepřikrýváme. Hotové vdolečky odkládáme na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk. Na každý vdoleček dáme lžičku povidel, posypeme jemně nastrouhaným tvarohem nebo na ně poklademe lžičku tvarohu rozmíchaného s kapkou mléka. Posypeme cukrem.


 


RECEPTY

Švestková žemlovka

Postup: Švestky umyjeme a vypeckujeme. Tvaroh zředíme kapkou mléka a smícháme s 1 lžící... zobrazit recept

RECEPTY

Špaldoto s cizrnou

Postup: Špaldové kroupy uvaříme v osolené vodě doměkka - na jeden čtvrtlitrový hrnek... zobrazit recept

RECEPTY

Francouzské palačinky

Postup: V kastrůlku rozpustíme máslo. Všechny suroviny dáme do mísy a ušleháme ponorným... zobrazit recept

RECEPTY

Ředkvičková pomazánka s vejci

Postup: Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a nasekáme nadrobno. Dáme do mísy.... zobrazit recept

RECEPTY

Pravé slovenské halušky

Postup: Halušky:Brambory na halušky jsou nejlepší spíše starší a více škrobovité, varný... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Čím začít?

Napíšu, jak jsem se toho chopila já – třeba to někomu, kdo se ještě neodhodlal,... zobrazit článek

RESTAURACE

Ristorante di Valle

Restaurace je součástí Resortu Farské lúky, který se nachází v centru malebné...