20. 1. 2021   |   svátek má Ilona
 

Zapečený lilek s hlívou ústřičnou

Název Množství a jednotka
lilek 1 ks
malá cibule 1 ks
anglická slanina 100 g
hlíva ústřičná 150 g
rajčata 2 ks
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 2
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 35 min.
Mamut :-)



Postup
Nejdříve si připravíme kuskus, mezitím, co bude odpočívat, si nachystáme zeleninu.
Lilek rozpůlíme a vydlabeme dužinu polévkovou lžící tak, aby na okrajích zbyla dužina cca 1 cm. Cibuli nakrájíme najemno, dužinu z lilku na kostky, anglickou a hlívu na proužky a rajčata spaříme a oloupeme. Na oleji osmahneme cibuli, slaninu a hlívu (houby), přidáme rajčata a lilek a podusíme. Osolíme, okořeníme tymiánem a smícháme s připraveným kuskusem. Směsí naplníme vydlabané poloviny lilků a zapečeme v troubě asi půl hodiny. Před dopečením posypeme lilky nastrouhaným eidamem.

Tip:
Místo hlívy můžeme samozřejmě použít žampióny nebo jakékoliv jiné houby.

Tip II:
Místo anglické pro dietnější verzi dáme šunku.

Tip III:
Do lilkové směsi na pánvi přidáme feferonkovou pastu nebo nakrájenou pálivou papričku :-)


 


RECEPTY

Křenová sýrová pomazánka

Postup: Sýr nastrouháme, přidáme několik lžiček nakládaného křenu (nebo nastrouháme... zobrazit recept

RECEPTY

Bulharská pomazánka

Postup: Maso z rybí konzervy dáme do misky a vidličkou rozmačkáme na malé kousky. K... zobrazit recept

RECEPTY

Plněná vejce

Postup: Vajíčka uvaříme natvrdo, oloupeme a rozkrojíme napůl. Opatrně vyjmeme žloutky,... zobrazit recept

RECEPTY

Rajčatový protlak

Postup: Rajčata omyjeme a pečlivě odkrojíme všechno škaredé :-). Nasypeme je do velkého... zobrazit recept

RECEPTY

Mrkvová polévka s krupicovými knedlíčky

Postup: Do vývaru z brokolice (nebo jiného zeleninového vývaru) nastrouháme na hrubém... zobrazit recept

SPOLEČENSKÁ ETIKETA
RESTAURACE

Restaurace na Fojtství

Restaurace na Fojství se nachází v malé vesnici Veřovice která leží u západního...