19. 5. 2022   |   svátek má Ivo
 

Čočka s kari kořením

Název Množství a jednotka
čočka 250 g
sádlo 1 lžička
slanina (špek) 50 g
cibule 1/2 ks
česnek 3 stroužky
Zobrazit všechny ingredience

luštěniny
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 02 h. 45 min.
Vaření:
Jarča



Postup
Čočku přebereme a namočíme na 2 hodiny do studené vody. Nebo ji namočíme přes noc a tím se nám zkrátí doba přípravy. V té samé vodě ji uvaříme do měkka.
V jiném rendlíku rozpustíme sádlo, slaninu a přidáme na drobno nakrájenou cibuli
a česnek.
Když je čočka měkká, přelijeme ji k cibuli s česnekem, přidáme rajský protlak, chvíli povaříme a dochutíme kari kořením, octem, může být i balzamikový, cukrem a soli podle chuti.


 


RECEPTY

Bábovka s perníkem

Postup: Utřeme máslo, cukr, žloutky. Přidáme střídavě mouku, mléko a citronovou kůru. Z... zobrazit recept

RECEPTY

Oříško čokoládové trubičky

Postup: Na vál si dáme prosátou hladkou mouku, mletý cukr, rozkrájené máslo, mleté... zobrazit recept

RECEPTY

Plněná vejce

Postup: Vajíčka uvaříme natvrdo, oloupeme a rozkrojíme napůl. Opatrně vyjmeme žloutky,... zobrazit recept

RECEPTY

Dušená kapusta

Postup: Kapustu (je úplně jedno, jestli normální nebo kadeřavou - obyčejná je po... zobrazit recept

RECEPTY

Jemná rybí polévka z tresky

Postup: Filé z tresky necháme povolit, zalijeme litrem studené vody, přidáme nové... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

RESTAURACE

U Strakatého koně

Ke stravování můžete využít naši stylovou nekuřáckou restauraci. Naše kuchyně...