14. 8. 2022   |   svátek má Alan
 

Vínové cukroví

Název Množství a jednotka
hladká mouka 250 g
máslo 250 g
bílé víno 6 lžic
moučkový cukr na obalování
vanilkový cukr

cukroví
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 10 min.
Mamut :-)



Postup
Z hladké mouky, másla a 6 lžic bílého, spíše suššího vína vypracujeme hladké těsto, zabalíme do fólie a necháme v ledničce asi hodinku odpočinout. Pak rozválíme na tloušťku 3-5 mm, vykrajujeme libovolné tvary, klademe na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při teplotě 170° asi 10 minut dorůžova. Ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým.


 


RECEPTY

Kečup z jablíček

Postup: Jablka oloupeme, vykrájíme jádřinec a nakrájíme na menší dílky.Cibuli oloupeme... zobrazit recept

RECEPTY

Zapečené brambory s mletým bůčkem

Postup: - uvařit a oloupat brambory- osmahnout cibuli- semlít a osmahnout maso-... zobrazit recept

RECEPTY

Fazolačka

Postup: Plechovku červených fazolí společně s brambory nakrájenými na kostičky a... zobrazit recept

RECEPTY

Hovězí vývar

Postup: Maso a kosti omyjeme, vložíme do 1,5l studené vody, osolíme, přidáme oloupanou... zobrazit recept

RECEPTY

Telecí saltimbocca

Postup: Telecí maso nakrájíme na půlcentimetrové plátky a zlehka - hladkou stranou... zobrazit recept

MOUDRÉ RADY BABIČEK

Jak napravit...

Povedlo se nám přesolit? Omáčky - záleží, jakou omáčku děláme. Smetanové zředíme mlékem s troškou mouky, smetanou, žloutkem rozmíchaným v trošce mléka nebo najemno nastrouhaným syrovým bramborem, omáčku pár minut ještě povaříme.... zobrazit článek

RESTAURACE

La Rosa café restaurant

Restaurace s penzionem La Rosa se nachází v centru města Frýdek-Místek,...