6. 8. 2020   |   svátek má Oldřiška
 

Těstovinový salát s pečeným masem

Název Množství a jednotka
těstoviny 250 g
zbytky vařeného, pečeného nebo grilovaného masa 200 g
šunka 50 g
nakládané okurky 5 ks
červená cibule 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 2
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Těstoviny - vrtule nebo kolínka - uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme, přelijeme studenou vodou, necháme okapat a dáme do větší mísy. Přidáme nadrobno nakrájenou šunku, zbytky nakrájeného pečeného, nebo klidně smaženého masa, na proužky nakrájený tvrdý sýr (goudu, eidam, leerdammer, ementál, čedar), najemno nakrájené kyselé okurky a červenou cibuli, přidáme podle chuti kapary, 2 lžičky plnotučné hořčice, 2 lžičky kečupu, majonézu, jogurt, opepříme a vše promícháme. Podle potřeby dosolíme.


 


RECEPTY

Lívanečky se sýrem Cottage

Postup: Cottage sýr smícháme vidličkou se třemi vajíčky, přidáme půl hrnku mletých... zobrazit recept

RECEPTY

Cuketové placky

Postup: Brambory a cuketu oloupeme a nastrouháme na jemném (mrkvovém) struhadle.... zobrazit recept

RECEPTY

Křenová omáčka s uzeným masem

Postup: V osolené vodě uvaříme uzené maso, můžeme použít uzený jazyk, doba vaření bude... zobrazit recept

RECEPTY

Svatomartinská husa

Postup: Pečení husy není nic složitého a takhle ji zvládne i úplný začátečník. Jen je... zobrazit recept

RECEPTY

Šopský salát exclusive

Postup: Zeleninu nakrájíme nadrobno, balkánský sýr na kostičky (trošku odeberu a... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Čím začít?

Napíšu, jak jsem se toho chopila já – třeba to někomu, kdo se ještě neodhodlal,... zobrazit článek

RESTAURACE

Černý Orel

Pivovar s restaurací a ubytováním.The New York Times zařadil Kroměříž a Pivovar...