23. 9. 2019   |   svátek má Berta
 

Tagliatelle se špenátem ve smetanové omáčce

Název Množství a jednotka
tagliatelle 300 g
Baby špenát 150 g
smetana ke šlehání 300 ml
anglická slanina 100 g
smetanový sýr 2 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 2
Kuchyně: francouzská
Příprava: 10 min.
Vaření: 20 min.
Mamut :-)



Postup
Na másle orestujeme najemno nakrájenou anglickou slaninu, přidáme opláchnuté okapané listy špenátu, necháme pár minut podusit. Zatím nesolíme, pokud bude potřeba, dosolíme nakonec. Přidáme dvě kostky smetanového sýru, zalijeme šlehačkou a na mírném ohni necháme sýr rozpustit. Nakonec vmícháme dva utřené stroužky česneku, promícháme a podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
Tagliatelle uvaříme v osolené vodě (na tři litry vody tři lžičky soli) doměkka/na skus, scedíme, dáme na talíře a přelijeme špenátovou omáčkou.
Posypeme nastrouhaným parmezánem nebo strouhanou riccotou.


 


RECEPTY

Kuřecí stehna v kabátku

Postup: Kuřecí stehna omyjeme a osušíme. Pak je osolíme, posypeme paprikou, podle chuti... zobrazit recept

RECEPTY

Polévka z hlívy (falešná dršťková)

Postup: Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, jamile začne zlátnout, přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Dračí stehna

Postup: Kuřecí stehna omyjeme a osušíme. Do větší mísy si připravíme marinádu. Olej,... zobrazit recept

RECEPTY

Polévka z řapíkatého celeru

Postup: Řapíkatý celer nakrájíme na kostky, mrkev na kolečka. Na 1/2 másla zpěníme... zobrazit recept

RECEPTY

Špagety s rajčaty a bazalkou

Postup: Na pánvi s olivovým olejem osmažíme na drobno nakrájenou cibulku s česnekem,... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Čím začít?

Napíšu, jak jsem se toho chopila já – třeba to někomu, kdo se ještě neodhodlal,... zobrazit článek

RESTAURACE

Koishi

Základ nabídky tvoří originálně a moderně pojatá česká klasika a fusion...