26. 3. 2025   |   svátek má Emanuel
 

"Zalitá" polévka

polévka k obědu nebo
Kuchyně: staročeská
Příprava: 05 min.
Vaření:
Dana Beňaková



Postup
Starší, nejlépe okoralý chléb nakrájíme na teninké malé plátečky, v talíři posolíme, spaříme právě vařící vodou a dolijeme čerstvě zvařeným mlékem.
Ryhlé, levné, zahřeje i zasytí. Dobrou chuť


 


RECEPTY

Kapusťačka

Postup: Suroviny1/2 menší hlávky kapustycca 1/4 kostky hovězího bujonusůlpepřlžička... zobrazit recept

RECEPTY

Dýňové pyré

Postup: Dýni očistíme, lžící vydlabeme semena, nakrájíme na kostky a společně s... zobrazit recept

RECEPTY

Chlebová polévka s uzeninou

Postup: Chléb nakrájíme nebo rozlámeme na menší kousky a rozvaříme v 1l vody nebo... zobrazit recept

RECEPTY

Čokoládová zmrzlina

Postup: V kastrůlku rozpustíme čokoládu na vaření, 4 lžíce medu a 2 lžíce hořkého... zobrazit recept

RECEPTY

Švestkové zelí

Postup: Kysané červené zelí necháme okapat. V rendlíku na sádle osmažíme nadrobno... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Sbíráme éčka...

Kdo to má pořád sledovat, jestli je v jídle nějaké to éčko, řekne si spousta z nás. Pokud nám ale na našem těle záleží, měli bychom si trochu toho času na prostudování, alespoň těch nejškodlivějších přídatných látek... zobrazit článek

RESTAURACE

Hotel Singer

Stylová restaurace Hotelu SingerO hosty pečuje tým zkušených profesionálů,...