19. 7. 2019   |   svátek má Čeněk
 

Jehněčí po sardsku

Název Množství a jednotka
jehněčí plec 800-1000 g
česnek 6 stroužků
uzená slanina 150 g
rajčata 3-4 ks
citron 2 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: italská
Příprava: 20 min.
Vaření: 03 h.
Mamut :-)



Postup
Jehněčí plec omyjeme, osušíme a pečlivě odblaníme. Maso na několika místech prošpikujeme slaninou. Ze všech stran osolíme, hodně potřeme utřeným česnekem, česnek vetřeme i do zářezů. Maso celé potřeme olivovým olejem a vložíme do pekáče, který jsme vyložili nakrájenou slaninou. 3 - 4 rajčata nakrájíme na osminky a obložíme jimi maso. Jeden citrón zbavený kůry nakrájíme na kolečka a přidáme k rajčatům. Druhý citrón vymačkáme a polijeme jím maso. Do rajčat přidáme dvě lžíce medu, pekáč zakryjeme a pečeme pomalu bez podlití asi 1,5 - 3 hod. (podle tuhosti masa) doměkka. Pokud se maso shora připéká, poléváme maso vypečenou šťávou. Před dopečením potřeme maso medem a dopečeme odkryté dozlatova. Podáváme s opečenými brambory a zeleninovou přílohou.

Tip:
Čím kvalitnější a voňavější slaninu použijeme, tím bude výsledek dokonalejší.


 


RECEPTY

Pečená hovězí žebírka

Postup: Pěkná hovězí žebírka omyjeme, osušíme a nakrájíme nebo nasekáme na menší... zobrazit recept

RECEPTY

Pečené kuře

Postup: Kuře ze všech stran i zevnitř osolíme a na několika místech prošpikujeme... zobrazit recept

RECEPTY

Rebarborový koláč s tvarohem

Postup: Rebarboru očistíme, odkrojíme konce, oloupeme a nakrájíme na asi centimetrové... zobrazit recept

RECEPTY

Hrachová kaše

Postup: Hrách zalijeme vodou tak, aby byl ponořený a necháme přes noc nabobtnat.... zobrazit recept

RECEPTY

Cuketový nákyp

Postup: Tři středně velké cukety (asi 650 - 700g) nastrouháme nahrubo do větší mísy -... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Česnek

     Malá, voňavá palička česneku, některými odsuzovaná pro... zobrazit článek

RESTAURACE

U Strakatého koně

Ke stravování můžete využít naši stylovou nekuřáckou restauraci. Naše kuchyně...