25. 1. 2022   |   svátek má Miloš
 

Pomazánka z lilku

Název Množství a jednotka
lilek 1 ks
cibule 1 ks
rajčata 2 ks
česnek 2 stroužky
citrónová šťáva 1 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 10 min.
Jarča



Postup
Lilek nakrájíme na centimetrová kolečka, rozložíme na talíř, osolíme z obou stran a necháme chvíli vypotit. Pak kolečka osušíme ubrouskem a na pánvi na oleji z obou stran opečeme dozlatova. Necháme vychladnout. Cibuli oloupeme, nakrájíme na jemno a zpěníme na oleji, přidáme pokrájená rajčata, oloupaný a prolisovaný česnek a podusíme asi 10 minut. K tomu přidáme slupky zbavený lilek, dochutíme chilli, pepřem, citronovou šťávou a soli. Vše promícháme a mažeme na opečené tousty.


 


RECEPTY

Křenová sýrová pomazánka

Postup: Sýr nastrouháme, přidáme několik lžiček nakládaného křenu (nebo nastrouháme... zobrazit recept

RECEPTY

Lososová pěna

Postup: Třetinu skleničky solené tresky rozmixujeme s majonézou. Není třeba nijak... zobrazit recept

RECEPTY

Cibulačka

Postup: Cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Na másle zpěníme cibulku a orestujeme... zobrazit recept

RECEPTY

Falešný tatarák 2

Postup: Uvařené brambory nastrouháme do mísy. Přidáme mletou sladkou a pálivou papriku,... zobrazit recept

RECEPTY

Guláš na víně

Postup: Maso můžeme použít hovězí i vepřové. Nakrájíme jej na kostky. Orestujeme drobně... zobrazit recept

SPOLEČENSKÁ ETIKETA
RESTAURACE

Dřevjanka

Nabízíme přes 64 míst k sezení, restaurace je rozdělena na kuřáckou a...